Beeldend kunstenaar

Van 1997 tot 2002 volgde ik de Wackers Academie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Daar werd ik opgeleid tot een figuratief beeldend kunstenaar. Die opleiding zette ik een paar jaar later in de VS voort met een studie aan de Boston Museum School for Arts bij Amy Wynne en aan het Cambridge Center for Adult Education bij Barbara Baum (2005-2006).

Na mijn afstuderen aan de Wackers Academie deed ik mee aan vele exposities in het kader van de kunstenaarsgroep Meer-kunst te Amsterdam. Van 2008-2018 was ik wisselend voorzitter en secretaris van deze groep van ongeveer 30 Amsterdamse kunstenaars, die jaarlijks twee exposities in Amsterdam organiseerde.

In 2020 werd Meer-kunst opgeheven. Daarop werd ik in 2022 als lid aangenomen van de bekende Amsterdamse kunstenaarsgroep Sint Lucas. Een jaar later ben ik ook opgenomen in de kunstenaarsgroep Amstelland Kunst (VAK). Sedert 2023 exposeer ik regelmatig in DeNieuweGalerie in Amstelveen. Mijn recente werk is ook online te zien op de site van kunst-RUIM.

Ik ben schilder en werkte in de eerste jaren uitsluitend figuratief. Vanaf 2015 ontwikkelde ik steeds meer abstract werk. Mijn abstracte werk laat zich het beste omschrijven als een voortdurend experimenteren met vorm en compositie, kleur, spanning en diepte. Ik werk met verschillende media: acryl, olieverf, inkt of aquarel. Ook gebruik ik verschillende dragers: doek, papier of zelfs dibond.

Mijn jongste werk maak ik met een app op mijn mobiele telefoon. Deze laat ik dan op groot formaat printen op papier van hoogwaardige kwaliteit dat op dibond is gemonteerd.

Lidmaatschappen

Amstelland Kunst (VAK) – www.amstellandkunst.nl

Kunst-RUIM – www.kunstruim.amsterdam

Sint Lucas – www.kunstenaarsverenigingsintlucas.nl